Decizii   6 comments

Titlul se referă la deciziile pe care o persoană le ia în decursul unei vieţi. Fie că sunt de importanţă majoră, fie că sunt nesemnificative ori undeva pe la mijloc, ele trebuiesc luate în aşa fel încât să nu regreţi mai târziu hotărârea luată anterior. Aşa, asta e lămurită. Următoarea etapă este felul cum vei lua respectiva decizie. Mă refer aici la persoanele care te pot influenţa pozitiv sau negativ, în funcţie de gusturile lor. Părinţii, prietenii, rudele şi alte cunoştinţe te-au ajutat de-a lungul anilor să-ţi faci o idee a deciziilor bune şi a celor mai puţin înţelepte. De-aici încolo, cred că rămâne la latitudinea ta să cântăreşti greutatea faptelor şi consecinţelor pe care le vei trage după tine.
În primul rând, alege ce îţi place ţie, fi independent. Bine, poţi cere sfatul unui prieten bun, dar nu mai trebuie să ai acea mentalitate, gen: „Dacă a zis el/ea, aşa e!”. Total eronat. Oamenii greşesc, de-aia trebuie să ai propriul drum în viaţă, să nu te opreşti la fiecare intersecţie şi să-ţi pui întrebarea dacă e bine pe unde mergi. Continuă fără prea multe ezitări şi în caz că nu vei ajunge la destinaţia dorită odinioară, vei găsi ceva ce-ţi va face plăcere mai mult decât ce-ţi doriseşi iniţial. Asta doar dacă nu rămâi fără benzină. :))
Pentru a te obişnui să iei din ce în ce mai multe decizii singur, încearcă în fiecare zi să hotărăşti individual o singură dilemă, importanţa acesteia nefiind semnificativă. Nu pot să spun că sunt o persoană total independentă faţă de restul din jur, dar încerc pe cât posibil.
Tema asta nu prea e discutată şi am simţit nevoia să o clarific puţin, în primul rând pentru mine, apoi şi pentru cine mai doreşte să se încreadă în ce tocmai am înşiruit cu cerneală virtuală, specifică unui calculator.
P.S. : Urâtă vreme, de leneveală.
Enjoy!

Reclame

Posted Octombrie 5, 2010 by myhu in octombrie 2010

6 responses to “Decizii

Subscribe to comments with RSS.

  1. uneori nu mai ai timp sa iei decizii:ca de exemplu azi cand ai batut-o pe tigancușa aia de i-a zburat fusta de pe ea:)))
    daca ai stii ce față aveai:))))
    😀

  2. vai,your precious melc:|

  3. ceee … ce vrea sa’nsemne aasta?! 😐

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: